ABU RAYHON BERUNIYNING ILMIY MEʼROSI VA UNING PEDAGOGIK FIKIR TARAQQIYOTIDA TUTGAN O`RNI - Jabborova Munisa Baxtiyor qizi,; Ziyodullayeva Gulasal Alisher qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada sharq uygʻonish davrining buyuk qomusiy olimi «Abu Rayhon Beruniyning» ilmiy meʼrosi hamda uning pedagogik fikr taraqqiyotidagi komplikis tahlil qilinadi.Beruniyning ilmiy metodologik qarashlari, bilish nazariyasiga oid  gʻoyalari  va  taʼlim  -tarbiya  masalalariga  osyondashuvi  ilmiylik,  obyektivlik  va tajribaviylik  tamoyillari  asosida  yoritib  beriladi.Shuningdek  olimning  pedagogik qarashlarining  zamonaviy  taʼlim  konsepsiyalari  bilan  uygʻun  jihatlari  ochib berilib,uning ilmiy meʼrosining bugungi taʼlim tizimidagi ahamiyati asoslab beriladi.