JAHONNING RIVOJLANGAN MAMLAKATLARIDA TARBIYAVIY JARAYONLARNING ETNIK XUSUSIYATLARI - Azamova Munisa,; Hakimova Muslima, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada  jahonning  rivojlangan  mamlakatlarida  tarbiyaviy jarayonlarning  etnik  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Turli  millat  va  madaniyat vakillarining  qadriyatlari,  urf-odatlari,  mentaliteti  va  ijtimoiy  muhitining  tarbiya tizimiga  ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek,  ko‘p  millatli  jamiyatlarda  tolerantlik, madaniyatlararo muloqot va milliy o‘zlikni saqlash masalalari muhim pedagogik omil sifatida ko‘rib chiqiladi.