TA’LIM QONUNIYALARI - Oxunova Maftuna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ta’lim  jarayonining  mohiyatini  belgilovchi asosiy  ta’lim  qonuniyatlari  yoritilgan.  Ta’limning  ijtimoiy  xarakteri,  ta’lim  va tarbiyaning  birligi,  ta’limning  uzluksizligi,  tizimliligi  va  shaxs  rivojiga yo‘naltirilganligi kabi qonuniyatlar ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Shuningdek,  ta’lim  qonuniyatlarining  amaliyotdagi  ahamiyati  va  zamonaviy  ta’lim jarayonini samarali tashkil etishdagi o‘rni ochib berilgan.