UMUMIY O'RTA TA'LIM MAKTABLARIDA AXLOQIY TARBIYANING NAZARIY ASOSLARI - Dusmatova Sunbula Mamayusuf qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axloqiy va milliy tarbiya jarayonining nazariy asoslari,  amaliy  mexanizmlari,  xalqaro va  mahalliy  tajribalar, shuningdek, umumiy o’rta ta’lim o‘qituvchisi shaxsida milliy tarbiyaning namoyon bo‘lish holatlari chuqur ilmiy tahlil etildi. Shuninngdek, ta’lim siyosati, o‘qituvchi kompetensiyalari, milliy qadriyatlarni  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar  bilan  uyg‘unlashtirish  kabi masalalar xususida fikr mulohazalar yuritildi.