2025 ЙИЛДА ТРАНСПОРТ ВА ЙЎЛ ХЎЖАЛИГИ СОҲАСИДА ХОРИЖИЙ ИНВЕСТИЦИЯЛАР ВА КРЕДИТЛАРНИ ЎЗЛАШТИРИШ ҲОЛАТИ ТАҲЛИЛИ - Саматов Аббосжон Абдуғани ўғли (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация:  Мазкур  мақолада  2025  йилда  Ўзбекистон  Республикаси транспорт  ва  йўл  хўжалиги  соҳасида  хорижий  инвестициялар  ҳамда  ҳукумат кафолати остидаги халқаро кредитларни ўзлаштириш бўйича манзилли дастур ижроси  таҳлил  қилинган.  Автомобиль  йўллари  қўмитаси  ташаббуси  билан амалга оширилаётган йирик инфратузилма лойиҳалари мисолида маблағларнинг прогноз  ва  амалдаги  ўзлаштирилиши,  бажарилиш  даражаси  ҳамда  муаммоли йўналишлар  ёритилган.  Таҳлил  натижалари  асосида  соҳада  инвестиция самарадорлигини ошириш бўйича хулоса ва таклифлар берилган.