SHAXS QAROR QABUL QILISHIGA TA’SIR ETUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Maratov Timur Gʻayratovich,; Karimqulova Lobar Kamoliddinovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  tezis  shaxs  qaror  qabul  qilish  jarayoniga  ta’sir  etuvchi  psixologik omillarni tizimli o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning maqsadi – ichki psixologik omillar  (motivatsiya,  hissiyot,  shaxsiy  tajriba,  intellekt)  va  tashqi  omillar  (ijtimoiy bosim, guruh ta’siri) shaxs qarorlariga qanday ta’sir ko‘rsatishini aniqlashdir.Tadqiqot nazariy  asos  sifatida  kognitiv,  motivatsion,  gumanistik  va  ijtimoiy  psixologik yondashuvlardan  foydalanadi.  Tadqiqot  usullari  sifatida  adabiyotlarni  tahlil  qilish, eksperiment va so‘rovlar qo‘llaniladi. Shaxsning qaror qabul qilish jarayonini chuqur tushunishga,  shaxsiy  va  professional  rivojlanish  uchun  amaliy  tavsiyalar  ishlab chiqishga imkon beradi.