YANGI OʻZBEKISTONNING XALQARO IMIDJINI TAKOMILLASHTIRISHNING IJTIMOIY-FALSAFIY MEXANIZMLARI - Abdullayev Mirzoxid Alijon oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Yangi  Oʻzbekistonning  xalqaro  imidjini shakllantirish  va  takomillashtirish  jarayoni  ijtimoiy-falsafiy  nuqtayi  nazardan  tahlil qilinadi. Tadqiqotda imidj tushunchasining falsafiy mohiyati, jamiyat taraqqiyotidagi roli, shuningdek, siyosiy, madaniy va kommunikativ omillar bilan uzviy bogʻliqligi yoritilgan. Muallif Yangi Oʻzbekiston konsepsiyasi doirasida amalga oshirilayotgan islohotlarning  xalqaro  imidjga  ta’siri  va  ushbu  jarayonda  ijtimoiy  ong,  qadriyatlar tizimi hamda milliy o‘zlikni anglash mexanizmlarini asoslab beradi.