RAK KASALLIGIDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Egamova Surayyo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada rak (saraton) kasalligini aniqlash va davolashda qo‘llanilayotgan  zamonaviy  yondashuvlar  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Rak kasalligining molekulyar-genetik asoslari, erta diagnostika usullari, shaxsiylashtirilgan davolash,  nishonli  terapiya,  immunoterapiya  hamda  sun’iy  intellekt texnologiyalarining  onkologiyadagi  o‘rni  yoritib  berilgan.  Shuningdek,  kelajak istiqbollari  va  innovatsion  yo‘nalishlar  muhokama  qilingan.  Maqola  tibbiyot  va farmatsiya  yo‘nalishida  tahsil  olayotgan  talabalar,  magistrlar  hamda  amaliyotchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.