SURXONDARYO AN’ANAVIY HUNARMANDCHILIGIDA AYOLLAR KASANACHILIGI: TARIX VA TASNIF - Nosirova Guloyim Tohir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Surxondaryo hududida shakllangan an’anaviy hunarmandchilik  tizimida  ayollar  kasanachiligining  tarixiy  rivojlanishi,  asosiy yo‘nalishlari  va  tasnifiy  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  ayollar kasanachiligining  ijtimoiy-madaniy  ahamiyati  hamda  uni  saqlash  va  rivojlantirish masalalari yoritilgan.