KOMPARATIVISTIK PEDAGOGIKANING FAOLIYATI VA VAZIFALARI - IBRAGIMOVA CHAROS, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  jahon  mamlakatlarida  komparativistik pedagogikaning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari, asosiy faoliyat yo‘nalishlari va zamonaviy vazifalari yoritilgan. Shuningdek, turli mamlakatlarning ta’lim tizimlarini qiyosiy o‘rganish orqali samarali pedagogik yondashuvlarni aniqlash va ularni milliy ta’lim tizimiga tatbiq etish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada xalqaro tashkilotlar — YUNESKO, OECD, PISA, TIMSS kabi global dasturlar faoliyatiga ham alohida e’tibor qaratilgan.