BUYUK BRITANIYA TAʼLIM TIZIMI - Isaqulova Mohira,; Fayzullayeva Gulhayo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  dunyodagi  eng  nufuzli va  qadimiy  ta’lim  tizimlaridan biri hisoblangan  Buyuk  Britaniya  ta’lim  tizimining  o‘ziga  xos  jihatlari,  bosqichlari  va boshqaruv mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida  maktabgacha ta’limdan oliy  ta’limgacha  bo‘lgan  jarayonlar,  Milliy  o‘quv dasturi  (National  Curriculum)  va sifatni nazorat qilish tizimi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada Britaniya ta’lim modelining  global  mehnat  bozoridagi  o‘rni  va  uning  samaradorligini  belgilovchi statistik ko‘rsatkichlar keltirilgan.