TAʼLIM SHAKLLARI VA TURLARI - Numonova Yulduz Rustam qizi; Baydilov Mirqobil Pardaboy o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ta’lim  jamiyat  taraqqiyotining  asosiy  omillaridan  biri  bo‘lib,  u  shaxsni  har tomonlama  rivojlantirish,  kasbiy  tayyorlash  va  ijtimoiy  hayotga  moslashtirish vazifasini bajaradi. Ta’lim  jarayonining samaradorligi faqat mazmunga emas, balki uning qanday shakl va turlarda tashkil etilishiga ham bevosita bog‘liqdir. Zamonaviy ta’lim tizimida turli ta’lim shakllari va turlari qo‘llanilib, ular o‘quvchilarning yosh, individual va psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda tashkil etiladi. Shu bois ta’lim  shakllari  va  turlarini  chuqur  o‘rganish  pedagogika  fanining  muhim masalalaridan hisoblanadi.