MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA INKLYUZIV TA’LIM TUSHUNCHASINI RIVOJLANTIRISH JARAYONINING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK JIHATLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Avlayeva Gulhayo Xalil qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  "Maktabgacha  ta'lim  tashkilotlarida  inklyuziv ta'lim  tushunchasini  rivojlantirish  jarayonining  pedagogik-psixologik  jihatlarini takomillashtirish"  mavzusi  keng  qamrovli  tahlil  qilinadi.  Maqolada  inklyuziv ta'limning asosiy tamoyillari, uning maktabgacha ta'lim muassasalarida tatbiq etilishi jarayonlari,  shuningdek,  bu  jarayonda  o'qituvchilar  va  tarbiyachilarning  pedagogik yondashuvlari  va  psixologik  ko'nikmalarining  ahamiyati  ko'rib  chiqiladi.  Inklyuziv ta'limning  o'ziga  xos  xususiyatlari,  unga  taalluqli  pedagogik  metodlar,  shuningdek, bolalar va ularning oilalariga bo'lgan psixologik yondashuvlar tadqiq etiladi. Maqola, ta'lim sohasidagi inklyuziv yondashuvni samarali amalga oshirish uchun zarur bo'lgan pedagogik va psixologik vositalarni o'rganish va takomillashtirish masalalariga alohida e'tibor qaratadi.