ZAMONAVIY OQITUVCHI IMDJINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY ASOSLARI - Yusupova Oydinoy Abdulatif qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  o‘qituvchi imidjining  o‘rni  va  ahamiyati,  uni  shakllantirishning  ilmiy-pedagogik,  psixologik hamda  ijtimoiy  asoslari  yoritilgan.  O‘qituvchi  imidjining  tarkibiy  qismlari,  kasbiy kompetensiya bilan uzviy bog‘liqligi hamda ta’lim sifati oshishiga ta’siri tahlil qilinadi. Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  sharoitida o‘qituvchi  imidjini shakllantirishning ilmiy-nazariy  asoslari  yoritilgan.  O‘qituvchi  imidjining  pedagogik,  psixologik  va ijtimoiy jihatlari tahlil qilinib, uning kasbiy kompetensiyalar bilan uzviy bog‘liqligi asoslab berilgan. Shuningdek, ijobiy imidjning ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli ochib berilgan.