KORXONALARDA BIZNES QARORLARINI QABUL QILISHDA ADKAR MODELINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI - Husanova Niginaxon Toʻraxon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Korxonalar tez o‘zgarayotgan bozor sharoitida raqobatdan orqada qolmaslik  uchun  yangiliklarni  joriy  etish,  moslashuvchanlik  va  samaradorlikka erishishga doim intilishadi. O‘zgarishlarni muvaffaqiyatli amalga oshirish va biznes qarorlarini  samarali  qabul  qilish  korxona  boshqaruvida  muhim  ahamiyatga  ega. Zamonaviy  boshqaruvda  qo‘llanilayotgan  ko‘plab  usullar  ichida,  ayniqsa,  ADKAR modeli  o‘zining  foydaliligi,  qulayligi  va  natijadorligi  bilan  alohida  ajralib  turadi. Ushbu  model  o‘zgarishlarni  boshqarish  jarayonida  inson  omiliga  asoslangan yondashuvni qamrab olgan. ADKAR modeli asoschilari tomonidan ta’kidlanganidek, muvaffaqiyatli o‘zgarish, birinchi navbatda, insonlarda o‘zgarishni istash, tushunish, qabul  qilish  va  unga  moslashishning  individual  jarayoniga  bog‘liq.  Shu  sababli, mazkur  maqolada  ADKAR  modelining  asosiy  xususiyatlari,  korxonalarda  biznes qarorlarida tatbiq etilishi va uni takomillashtirish yo‘llari chuqur tahlil qilinadi.