HARBIY XIZMAT VA OG‘IR ATLETIKA: KUCH, IRODA VA INTIZOM UYG‘UNLIGI - Yuldoshev Avazjon Yashinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Harbiy  xizmat  va  og‘ir  atletika  o‘rtasida  chuqur  va  mustahkam aloqalar mavjud. Bu ikkala sohada ham jismoniy tayyorgarlik, ruhiy barqarorlik, kuch, iroda va intizom ustuvor ahamiyat kasb etadi. Harbiy xizmat har bir kishidan nafaqat a’lo jismoniy formani, balki qattiq intizom, buyruqqa bo‘ysunish va toblangan ruhiy holatni ham taqozo etadi. Shu bilan birga, og‘ir atletika sporti ham mushak kuchini rivojlantirish,  ruhiy  barqarorlikni  oshirish  va  kuchli  irodani  talab  qiladi.  Ikkala sohaning ham asosiy poydevori sifatida intizomni ko‘rish mumkin, zero intizom har qanday yutuq va taraqqiyotning asosiy omilidir.