MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA ELEMENTAR MATEMATIKA FAOLIYATIDA “SON VA SANOQ KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH” - FARXODOVA DILDORA SHERZOD QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqola  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  bolalarning  elementar matematika  faoliyati  orqali  son  va  sanoq  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  masalasiga bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  bolalarga  raqamlarni  tanitish,  ularni  tartib  bilan  sanash, oddiy  qo‘shish  va  ayirish  amaliyotlari  orqali  matematik  fikrlashni  shakllantirish usullari  o‘rganilgan.  Shuningdek,  faoliyatda  o‘yin,  vizual  materiallar  va  interaktiv usullarni  qo‘llash  orqali  bolalarning  matematik  qobiliyatini  mustahkamlash  va  son tushunchasini amaliy tarzda hayotiy vaziyatlarda qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantirish ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim pedagoglariga son va sanoq ko‘nikmalarini samarali rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.