ZAMONAVIY O’QITUVCHI IMDJINI SHAKILLANTIRISHNING ILMIY ASOSLARI - Yusupova Odinaxon Abdulatip qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  o‘qituvchi  imidjini shakllantirishning ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘qituvchi shaxsining  o‘rni,  uning  kasbiy  kompetensiyasi,  pedagogik  mahorati,  axloqiy-psixologik fazilatlari hamda tashqi va ichki imijining ta’lim sifati va o‘quvchi shaxsini rivojlantirishga  ta’siri  yoritib  beriladi.  Shuningdek,  zamonaviy  pedagogga qo‘yiladigan talablar, innovatsion yondashuvlar, kommunikativ madaniyat va raqamli kompetensiyalarning  o‘qituvchi  imidjini  shakllantirishdagi  ahamiyati  ilmiy  asosda ochib beriladi. Tadqiqot natijalari o‘qituvchining ijobiy imidjini shakllantirish orqali ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.