ZAMONAVIY O’QITUVCHI IMIDJINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY ASOSLARI - * (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada zamonaviy ta’lim tizimi sharoitida o‘qituvchi imidjini  shakllantirishning  ilmiy-pedagogik  asoslari  tahlil  etiladi.  O‘qituvchi imidjining  tarkibiy  qismlari  —  kasbiy  kompetensiya,  shaxsiy-axloqiy  fazilatlar, kommunikativ  madaniyat  va  innovatsion  faoliyatning  nazariy  asoslari  yoritilgan. Shuningdek, yetakchi pedagog-olimlarning qarashlari asosida zamonaviy o‘qituvchi imidjining  ta’lim  sifati  va  tarbiya  samaradorligiga  ta’siri  ilmiy  jihatdan  asoslab berilgan.