MAVZU: MOYLI EKINLARNING BIOLOGIK XUSUSIYATLARI, HOSILDORLIGI VA ULARNI YETISHTIRISHDA TEXNIK XAVFSIZLIK - Risqaliyev Hayot Shuxrat oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Moyli  ekinlar  qishloq  xo‘jaligi  ishlab  chiqarishida  muhim  ahamiyatga  ega bo‘lib,ular  aholini  o‘simlik  moyi  bilan  ta’minlashda  asosiy  xomashyo  manbai hisoblanadi.                                                                                                                               Moyli  ekinlardan  olingan  mahsulotlar  oziq-ovqat,  texnika,  farmatsevtika  va kimyo  sanoatida  keng  qo‘llaniladi.  Shu  sababli  moyli  ekinlarning  biologik xususiyatlari,  hosildorligi hamda ularni yetishtirishda texnik xavfsizlik masalalarini o‘rganish katta ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.