FIZIKA VA ASTRONOMIYA FANLARINI INTEGRATSIYALASHGAN HOLDA O‘QITISHNING METODIK ASOSLARI - Mamatkulova Dilrabo Shuxrat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  fizika  va  astronomiya  fanlarini integratsiyalashgan  holda  o‘qitishning  nazariy  va  metodik  asoslari  yoritib  beriladi. Fanlararo  integratsiya  zamonaviy  ta’limning  muhim  yo‘nalishlaridan  biri  bo‘lib, o‘quvchilarda tabiat hodisalari haqidagi bilimlarni yaxlit tizim sifatida shakllantirishga xizmat qiladi. Tadqiqotda fizika va astronomiya fanlari o‘rtasidagi mantiqiy bog‘liqlik, ularni  birgalikda  o‘qitishning  didaktik  imkoniyatlari  hamda  integratsiyalashgan darslarni  tashkil  etish  usullari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  integratsiyalashgan yondashuv  asosida  o‘quvchilarning  ilmiy  tafakkuri,  tahliliy  fikrlashi  va  amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari muhokama etiladi.