ASTRONOMIYA FANINI O‘QITISHDA VIZUAL VA RAQAMLI TA’LIM VOSITALARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Raxmatova Sayida Abdullayevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada astronomiya fanini o‘qitishda vizual va raqamli ta’lim  vositalaridan  foydalanishning  pedagogik  ahamiyati  hamda  ta’lim samaradorligiga ta’siri ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Astronomiya kabi murakkab va abstrakt tushunchalarga boy fanlarni o‘zlashtirishda an’anaviy ta’lim usullari  bilan  bir  qatorda  raqamli  texnologiyalar,  multimediya  vositalari,  interaktiv simulyatsiyalar  va  vizual  modellarning  roli  yoritib  beriladi.  Tadqiqot  davomida zamonaviy  raqamli  resurslar  o‘quvchilarning  fazoviy  tafakkurini  rivojlantirish, mavzularni  tushunish  darajasini  oshirish  va  o‘quv  motivatsiyasini  kuchaytirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi asoslab beriladi.