BOLALAR KIYIMINI TIKISHDA TIKUV–TRIKOTAJ BUYUMLARIGA ISHLOV BERISH TEXNOLOGIYASINING ZAMONAVIY USULLARI - Sodiqjonova Aziza Abdikimovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bolalar  kiyimini  ishlab  chiqarishda  tikuv–trikotaj buyumlariga ishlov berishning zamonaviy texnologik usullari tahlil qilinadi. Bolalar  kiyimlariga  qo‘yiladigan  gigiyenik,  ergonomik  va  estetik  talablar  nuqtayi nazaridan  tikuv-trikotaj  jarayonlarining  ahamiyati  yoritib  beriladi.  Zamonaviy avtomatlashtirilgan  tikuv  uskunalari,  elastik  choklar,  innovatsion  materiallar  va raqamli texnologiyalar asosida amalga oshiriladigan ishlov berish texnologiyalarining samaradorligi  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  ushbu  texnologiyalar  bolalar  kiyimlari sifatini  oshirish,  ishlab  chiqarish  jarayonini  tezlashtirish  va  mahsulot raqobatbardoshligini ta’minlashdagi roli ilmiy jihatdan asoslanadi.