SARTAROSHLIK YOʻNALISHI O`QUVCHILARI KASBIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA AMALIY MASHGʻULOTLARNING OʻRNI - Kamilxanova Dilrabo Ismailovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  sartaroshlik  yo‘nalishi  o`quvchilari  kasbiy kompetensiyalarini  shakllantirish  jarayonida  amaliy  mashg‘ulotlarning  pedagogik ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Kasbiy ta’lim tizimida amaliy mashg‘ulotlar orqali  nazariy  bilimlarning  mustahkamlanishi,  kasbiy  ko‘nikma  va  malakalarning shakllanishi hamda bozor talablariga mos mutaxassis tayyorlash masalalari yoritiladi. Tadqiqot  davomida  sartaroshlik  ta’limida  qo‘llaniladigan  zamonaviy  o‘qitish metodlari, innovatsion texnologiyalar va kompetensiyaviy yondashuvning o‘rni ilmiy asosda  ochib  beriladi.  Shuningdek,  amaliy  mashg‘ulotlarni  tashkil  etish samaradorligini oshirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqiladi.