NFORMATIKA FANIDA "SUN'IY INTELEKTLARDAN FOYDALANISH" - Baqoyeva Nargiza Umed qizi,; Nabotova Shaxnoza Mustafoyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Sun’iy  intellekt  bugungi  kunda  zamonaviy  axborot texnologiyalarining  eng  ilg‘or  yutuqlaridan  biri  hisoblanadi.  Informatika  sohasida sun’iy  intellektdan  foydalanish  inson  faoliyatining  turli  jabhalarida,  ayniqsa  ta’lim, sog‘liqni saqlash, transport, sanoat, biznes va boshqa sohalarda sezilarli o‘zgarishlarga sabab bo‘lmoqda. Sun’iy intellekt asosidagi texnologiyalar ma’lumotlarni tahlil qilish, murakkab  muammolarni  hal  etish,  avtomatlashtirilgan  tizimlarni  boshqarish  hamda yangi innovatsion yechimlarni ishlab chiqishda keng qo‘llanilmoqda.