KITOB O’QISHNING FOYDALARI - Mingboyeva Madina, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.Ushbu  ishda  kitob  o‘qishning  inson  hayotidagi  o‘rni  va  uning intellektual hamda ma’naviy rivojlanishga ta’siri atroflicha yoritilgan. Kitob mutolaasi orqali  insonning  so‘z  boyligi  kengayishi,  fikrlash  doirasi  chuqurlashishi  va  tahliliy tafakkuri rivojlanishi asoslab berilgan. Shuningdek, muntazam kitob o‘qish xotirani mustahkamlashi,  diqqatni  jamlash  qobiliyatini  oshirishi  hamda  nutq  madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Ishda badiiy va ilmiy adabiyotlarning shaxs tarbiyasi, axloqiy qadriyatlar va dunyoqarashni boyitishdagi o‘rni tahlil qilingan. Bundan  tashqari,  kitob  o‘qishning  yoshlar  ma’naviyatini  yuksaltirish,  bo‘sh  vaqtni mazmunli  tashkil  etish  va  zararli  odatlardan  yiroq  bo‘lishdagi  ijobiy  ta’siri  haqida xulosalar berilgan.