TASVIRIY SAN’AT VA MUHANDISLIK GRAFIKASI UYG‘UNLIGINING TA’LIM JARAYONIDAGI PEDAGOGIK AHAMIYATI - Botirqulova Umida Bahodir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  mazkur  maqolada  tasviriy  san’at  va  muhandislik  grafikasi fanlarining  o‘zaro  integratsiyasi  ilmiy-pedagogik  nuqtai  nazardan  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda  ushbu  fanlarning  umumiy  va  farqli  jihatlari,  ijod  va  aniqlikning uyg‘unlashuvi hamda vizual tafakkurni rivojlantirishdagi o‘rni asoslab beriladi. Ta’lim jarayonida  integrativ  yondashuv,  xususan  STEAM  modeli  doirasida  san’at  va muhandislik grafikasi o‘rtasidagi bog‘liqlikning samaradorligi ochib beriladi.