HOZIRGI O‘ZBEK ADABIY TILI TARAQQIYOTIDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI - Tuliboyeva Gulsevar Zafar qizi,; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  sun’iy  sun’iy  intellekt  texnologiyalarning zamonaviy  adabiy  til  taraqqiyotiga  ko‘rsatayotgan  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Sun’iy intellekt asosida ishlovchi dasturlar tilning rivojlanish jarayoniga yangi imkoniyatlar bilan birga muayyan muammolarni ham olib kirayotgani yoritiladi. Maqolada sun’iy intellektning adabiy til me’yorlariga ta’siri, leksik, boylikning kengayishi kabi jihatlar ilmiy-nazariy asosda ko‘rib chiqiladi.