PSIXIK BUZILISHLARNI TUSHUNISHDA NEYROBIOLOGIK VA SUN’IY INTELLEKTGA ASOSLANGAN YONDASHUVLARNING DOLZARB MUAMMOLARI - Shodiyeva Feruza Beshimovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  Mazkur  maqolada  psixik  buzilishlarni  tushuntirish  va tashxislashda  neyrobiologik  yondashuvlar  hamda  sun’iy  intellekt  (SI) texnologiyalarining  o‘rni,  imkoniyatlari  va  dolzarb  muammolari  tahlil  qilinadi. Zamonaviy  psixiatriyada  miya  faoliyatining  neyron  mexanizmlarini  aniqlash, biomarkerlarni  izlash  va  katta  hajmdagi  klinik  ma’lumotlarni  tahlil  qilishda  SI vositalaridan foydalanish tobora kengayib bormoqda. Biroq ushbu yondashuvlar qator metodologik,  texnologik  va  etik  muammolar  bilan  hamroh  bo‘lmoqda.  Maqolada ushbu  muammolar  tizimli  ravishda  yoritilib,  ularni  bartaraf  etish  yo‘nalishlari muhokama qilinadi.