16–18 ASRLARDA USMONIYLAR IMPERIYASI: SIYOSIY, IQTISODIY VA MADANIY TARAQQIYOT XUSUSIYATLARI - Norboyev Sirojiddin Qurbonazarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
1. Tanlangan mavzu va maqsad Mavzu tanlovi: Ushbu tezis 16–18 asrlarda Usmoniylar imperiyasining siyosiy tizimi, harbiy tuzilishi, iqtisodiy asoslari va madaniy rivojlanishini ilmiy tahlil qilishga bag‘ishlanadi. Mazkur davr imperiya tarixining murakkab va o‘zgaruvchan bosqichini tashkil qiladi. Maqsad: 16–18 asrlarda Usmoniylar imperiyasining ichki boshqaruv tizimidagi o‘zgarishlar,  tashqi  siyosat  yo‘nalishlari,  iqtisodiy  jarayonlar  hamda  madaniy hayotdagi yangilanishlarni o‘rganish.