KONSTITUTSIYAVIY ISLOHOTLAR VA HUQUQIY DAVLATNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Ko’chkinova Adolat Gulmurod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  konstitutsiyaviy  islohotlarning  mazmun-mohiyati, ularning huquqiy davlatni shakllantirishdagi ahamiyati hamda zamonaviy demokratik jamiyat  rivojidagi  o‘rni  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  inson  huquq  va  erkinliklarini ta’minlash,  davlat  hokimiyati  faoliyatini  takomillashtirish  va  qonun  ustuvorligini mustahkamlashda konstitutsiyaviy islohotlarning roli yoritib beriladi.