BYUDJET TASHKILOTLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH (TERMIZ DAVLAT UNIVERSITETI MISOLIDA) - Jabborov Azamat Alijonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mamlakatimizda  davlat  moliya  tizimini  isloh  qilish,  byudjet  mablag‘laridan samarali  va  maqsadli  foydalanishni  ta’minlash  hamda  moliyaviy  jarayonlarning shaffofligini oshirish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Ushbu jarayonda byudjet tashkilotlarida buxgalteriya hisobini zamonaviy talablar asosida tashkil etish va uni takomillashtirish  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.Byudjet  tashkilotlarida  buxgalteriya hisobi davlat byudjeti mablag‘larining harakatini nazorat qilish, moliyaviy intizomni mustahkamlash  hamda  rahbariyatni  ishonchli  va  tezkor  moliyaviy  axborot  bilan ta’minlashga  xizmat  qiladi.  Xususan,  oliy  ta’lim  muassasalarida  buxgalteriya hisobining to‘g‘ri yuritilishi ta’lim jarayonini moliyaviy qo‘llab-quvvatlash, moddiy-texnika  bazasini  rivojlantirish  va  xarajatlarni  oqilona  rejalashtirishda  muhim  o‘rin tutadi.