BYUDJET TASHKILOTLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH (TERMIZ DAVLAT UNIVERSITETI MISOLIDA) - Turdiev Temirbek Ravshanovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu maqolada byudjet tashkilotlarida buxgalteriya hisobini tashkil etish va uni  takomillashtirish  masalalari  Termiz  davlat  universiteti  misolida  tahlil  qilingan. Tadqiqot  jarayonida  byudjet  mablag‘larining  hisobini  yuritish,  moliyaviy hisobotlarning  shaffofligi  va  ishonchliligini  oshirish,  zamonaviy  axborot texnologiyalarini  buxgalteriya  hisobiga  joriy  etish  masalalariga  alohida  e’tibor qaratilgan.  Shuningdek,  amaldagi  normativ-huquqiy  hujjatlar  asosida  byudjet tashkilotlarida  buxgalteriya  hisobini  takomillashtirish  bo‘yicha  amaliy  taklif  va tavsiyalar  ishlab  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  byudjet  tashkilotlarida  moliyaviy intizomni mustahkamlash va hisob tizimini samarali yuritishga xizmat qiladi.