RUBOB PRIMA CHOLG‘USIDA O‘ZBEK MUSIQA MEROSINI IJRO ETISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Ahmadjon Yuldashev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  rubob  prima  cholg‘usining  o‘zbek  an’anaviy musiqa madaniyatidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xalq kuylarini rubob primaga moslashtirishning nazariy va amaliy jihatlari, rubob prima repertuarida milliy ijrochilik uslubining  saqlanish  omillari  hamda  maqom  asarlarini  ijro  etishning  uslubiy tamoyillari  batafsil  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  rubob  prima  cholg‘usida  xalq  va professional kompozitorlik asarlarini ijro etishdagi farqlar taqqosiy yondashuv asosida yoritiladi.