QORAKO‘LCHILIK TARMOG‘IDA BIOXILMA-XILLIKNI TIKLASH VA TADBIRKORLIKNI QO‘LLAB-QUVVATLASH MEXANIZMLARI - Shodiyev Bekzod To‘lqinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  qorako‘lchilik  tarmog‘ida  bioxilma-xillikni  tiklash  va tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari yoritilgan. Chо‘l-yaylov hududlarida ekologik  barqarorlikni  ta’minlash,  resurslardan  oqilona  foydalanish  va  innovatsion takliflar  beriladi.  Qorako‘lchilik  xo‘jaliklariga  ta’sir  qiluvchi  asosiy  institutsional, iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik omillar tahlil qilinib, yaylovlardan samarali foydalanish va kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari taklif etilgan.