QORAKO‘LCHILIK SOHASINI BARQAROR RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY ASOSLARI - Shodiyev Bekzod Tо‘lqinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  mamlakatimizda  qorako‘lchilik  tarmog‘ining rivojlanishi va uning  qishloq xo‘jaligidagi o‘rni yoritilgan. Qorako‘l  mahsulotlarini ishlab chiqarish hajmini oshirish, naslchilik ishlarini takomillashtirish, yaylovlardan samarali foydalanish hamda mahsulotlarni qayta ishlash va eksport qilish masalalari tahlil qilingan. Tarmoqning barqaror rivojlanishi uchun SWOT tahlil asosida ichki va tashqi  omillar  ko‘rib  chiqilib,  strategik  rivojlanish  yo‘nalishlari  belgilangan.  Tahlil natijasida kuchli tomonlardan samarali foydalanish, zaif tomonlarni bartaraf etish va xatarlarni boshqarish bo‘yicha aniq chora-tadbirlar taklif etilgan. Ushbu yondashuv qorako‘lchilik  tarmog‘ini  uzoq  muddatli  barqaror  rivojlantirishga  xizmat  qilishi ta’kidlanadi.