YANGI TAHRIRDAGI KONSTITUTSIYADA INSON HUQUQLARINI TA'MINLASH BORASIDAGI YURIDIK NORMALARNING O'RNI - Tohirova Malikabinu Umidovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  ilmiy  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasining  yangi  tahrirdagi Konstitutsiyasida  inson  huquqlarini  ta’minlashga  qaratilgan  yuridik  normalarning mazmuni, huquqiy mohiyati va amaliy ahamiyati keng tahlil qilinadi. Tadqiqotda inson huquqlarining  konstitutsiyaviy  darajada  mustahkamlanishi,  ularni  himoya  qilish mexanizmlarining  takomillashuvi  hamda  davlat  organlari  faoliyatida  ushbu normalarning  ustuvorligi  yoritib  beriladi.  Shuningdek,  yangi  konstitutsiyaviy normalarning  huquqiy  davlat  va  fuqarolik  jamiyatini  rivojlantirishdagi  roli  ilmiy asosda baholanadi.