TASHKILOT XODIMLARNING KORRUPSIYAGA YO‘L QO‘YISHIGA SABAB VA OMILLAR - Teshayev Behruz Dilmurod o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Tashkilotlarda xodimlarning korrupsiyaga yo‘l qo‘yishiga sabab va omillar haqida gapirganda, bu illatning ildizlari nihoyatda chuqur va keng qamrovli ekanligini alohida ta’kidlash lozim. Jamiyat hayotining barcha jabhalarida korrupsiya tahdidi borligi bois, har bir tashkilot ushbu illatga qarshi jiddiy va uzluksiz kurash olib borishi muhimdir. Chet el va mahalliy tajribalarga nazar tashlar ekanmiz, xodimlar orasida  korrupsiya  xavfini  kuchaytiradigan  bir  qator  ichki  va  tashqi  omillar,  ular orasidagi muloqot va boshqaruvdagi bo‘shliqlar, ijtimoiy-iqtisodiy holat va umuman tashkilot  madaniyatidagi  nuqsonlar  muhim  rol  o‘ynashini  ko‘ramiz.  Ayni  paytda, axloqiy-etik  me’yorlar  va  kasbiy  qadriyatlarning  yetarlicha  shakllanmaganligi, xodimlarni  korrupsiyaga  yo‘l  qo‘yishga  ko‘ndira  oladigan  muhit  yuzaga  keltiradi. Xodimlarning  moliyaviy  ahvoli  va  moddiy  rag‘batlanish  darajasining  pastligi,  ular uchun qonuniy yo‘l bilan yashash, o‘sish va rivojlanish imkoniyatlari cheklanganligi, ma’naviy va ruhiy stress kuchli bo‘lganda, insonlar o‘zini qonundan yuqori deb bilishi mumkin bo‘lgan yo‘ldan ketishga moyilligi oshadi.