BOSHLANG‘ICH SINFLARDA O‘QISH DARSLARINI SAMARALI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY METODLARI - Maxammatqulova Mehri, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinflarda  o‘qish  darslarini samarali  tashkil  etishning  zamonaviy  metodlari  tahlil  qilinadi.  O‘qish  darslarining o‘quvchilarda nutq madaniyati, tafakkur, mustaqil fikrlash va ma’naviy rivojlanishni shakllantirishdagi  o‘rni  yoritiladi.  Zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar,  interfaol metodlar  va  innovatsion  texnologiyalarning  o‘qish  jarayoniga  tatbiqi  orqali  ta’lim samaradorligini  oshirish  masalalari  asoslab  beriladi.  Shuningdek,  o‘qish  darslarini tashkil etishda o‘quvchilarning yosh va individual xususiyatlarini hisobga olishning ahamiyati ko‘rsatib beriladi.