ИНТЕГРАЦИЯ ПРИНЦИПОВ ЗЕЛЁНОЙ ЭКОНОМИКИ В ПРОЦЕСС ПОДГОТОВКИ МЕЖДУНАРОДНЫХ ФИНАНСОВЫХ ОТЧЕТОВ АКЦИОНЕРНЫХ ОБЩЕСТВ - Турдқмуратова Азиза Кыясовна (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  aksiyadorlik  jamiyatlarining  xalqaro  moliyaviy hisobotlarini  yashil  iqtisodiyot  tamoyillari  asosida  takomillashtirish  jarayoniga bag'ishlangan.  Maqolada  barqaror  rivojlanishning  moliyaviy  hisobotga  ta'siri  ko'rib chiqiladi hamda ekologik omillarni xalqaro hisobot standartlariga integratsiya qilish yo'llari taklif etiladi. Maxsus e'tibor ekologik xavf-xatarlar va barqaror amaliyotlarning kompaniyalar moliyaviy natijalariga ta'siriga qaratilgan. Maqolada yashil iqtisodiyot tamoyillari asosidagi hisobotlarni takomillashtirish bo'yicha tavsiyalar berilgan, bunda mavjud xalqaro va milliy amaliyotlar tahlil qilinadi.