AMIR TEMUR SALTANATIDA DAVLAT BOSHQARUV ASOSLARI - Xurramova Sevinch Jamshid qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya:  ushbu  maqolada  Amir  Temur  saltanatida  davlat  boshqaruvining asosiy  tamoyillari,  boshqaruv  tizimining  tuzilishi  hamda  markaziy  va  mahaliy hokimiyat  organlari  faoliyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  Sohibqiron  tomonidan yaratilgan  siyosiy  boshqaruv  modeli,  adolat,  tartib-intizom  va  qonun  ustuvorligi tamoyillarining  davlat  barqarorligidagi  o‘rni  yoritib  berilgan.  Shuningdek,  Temur tuzuklari asosida davlatni boshqarish usullari, harbiy-ma'muriy tizim va mansabdor shaxslarning ma’suliyati ilmiy jihatdan tahlil etiladi.