BOSHLANG‘ICH TA’LIM TIZIMIDAGI TEXNOLOGIYA DARSLARIDA AMALIY ISH KOMPETENSIYALARIGA TIZIMLI YONDASHUV - Abdullayeva Zilola Erkin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  tizimida  texnologiya  darslarida amaliy  ish  kompetensiyalarini  shakllantirish  muammosi  tizimli  yondashuv  asosida tahlil qilinadi. Texnologiya fanining kompetensiyaviy ta’limdagi o‘rni ochib berilib, amaliy  ishlar  orqali  o‘quvchilarda  texnologik,  amaliy-mehnat,  ijodiy  va  ijtimoiy-kommunikativ kompetensiyalarni shakllantirish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, amaliy  ishlarni  loyihalash,  amalga  oshirish  va  baholashning  ilmiy-uslubiy  modeli asoslab beriladi.  Shuningdek, tizimli yondashuv asosida amaliy ishlarni rejalashtirish, amalga oshirish va baholashning ilmiy-uslubiy modeli taklif etiladi.