IJTIMOIY TARMOQLARDA IJTIMOIY SOLISHTIRISH VA STRESS DARAJASI O’RTASIDAGI BOG’LIQLIK - Mamadaliyeva Zuhra,; A.Shamshetova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish jarayonida yuzaga keladigan ijtimoiy solishtirish holatlari hamda ularning shaxsning psixologik holatiga , xuxusan stress jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi . Tadqiqot davomida ijtimoiy tarmoqlarda boshqalar hayoti, yutuqlari va tashqi ko’rinishi bilan o’zidagi narsalar va imkoniyatlarni solishtirish insonda salbiy emotsiyalarni kuchaytirishi , o’ziga bo’lgan ishonchni tushirishiga va stress holatining ortishiga olib kelishi ilmiy-nazariy jihatdan asoslab  beriladi.  Maqolada  yoshlar,  ayniqsa  talabalarda  ushbu  holatning  keng tarqalayotgani va uning oqibatlari muhokama qilinadi.