BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASI ASOSIDA TA'LIMDA BAHOLASH NATIJALARINING ISHONCHLILIGINI TA'MINLASH TIZIMINI YARATISH TAHLILI - Matchanova Maqsuda Ro'zimboyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  tadqiqotda  blokcheyn  texnologiyasi  asosida  ta’lim jarayonida  baholash  natijalarining  ishonchliligi,  shaffofligi  va  o‘zgarmasligini ta’minlash  tizimini  yaratish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Blokcheynning markazlashmagan tuzilmasi orqali baholash ma’lumotlarini soxtalashtirishning oldini olish, natijalarni xavfsiz saqlash hamda barcha manfaatdor tomonlar uchun ochiq va tekshiriladigan mexanizm yaratish imkoniyatlari yoritib beriladi. Shuningdek, ta’lim tizimida  raqamli  baholash  jarayonlarini  takomillashtirishda  blokcheyn texnologiyasining afzalliklari va qo‘llash istiqbollari ko‘rib chiqiladi.