IJODIY SOHA TALABALARDA KASBIY MOTIVATSIYANING IJTIMOIY- PSIXOLOGIK OMILLARI - Ismoilov Vohid Zohid o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  ijodiy  soha  talabalarda  kasbiy  motivatsiyaning shakllanishi va rivojlanishidagi ijtimoiy-psixologik omillar tahlil qilinadi. Tadqiqotda shaxsning  ijtimoiy  muhit,  guruhiy  munosabatlar,  pedagogik  qo‘llab-quvvatlash  va tengdoshlar  bilan  muloqot  kabi  omillar  kasbiy  motivatsiyaga  ta’siri  o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ijtimoiy-psixologik faktorlar talabaning kasbiy faoliyatga qiziqishi, tashabbuskorligi va ijodiy yondashuvini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Maqola natijalari pedagogik amaliyotda kasbiy motivatsiyani oshirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqishda foydalanilishi mumkin.