ZAMONAVIY TA’LIMDA INNOVATSION YONDASHUVLAR ORQALI YOSHLARNI DESTRUKTIV TA’SIRLARDAN HIMOYALASHNING ILMIY–NAZARIY ASOSLARI - Xamidova Shaxnoza Nuraliyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA         Ushbu  maqolada  xalqaro  integratsiya  davrida  yoshlarni  destruktiv  ta’sirlardan himoyalashning  innovatsion  ta’lim  texnologiyalari  orqali  amalga  oshirilishi  ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli ta’lim, kreativ pedagogika, media va axborot savodxonligi,  STEAM  yondashuvi,  tanqidiy  fikrlash  metodlari  yoshlarning  axloqiy immunitetini  kuchaytiruvchi  asosiy  vositalar  sifatida  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot davomida innovatsion metodlar o‘quvchilarning zararli informatsion oqimlarga qarshi tura olishi, manipulyativ kontentni tahlil qilishi va ma’naviy barqarorligini saqlashi uchun samarali mexanizm ekanligi chuqur tahlil qilingan.