BARQAROR RIVOJLANISHNI TA’MINLASHDA GLOBAL MENEJMENTNING ROLI - Ibragimov Abdunazar Narzullayevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  barqaror  rivojlanishni  ta’minlash  jarayonida global  menejmentning  tutgan  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan  bo’lib,    unda  global miqyosda  iqtisodiy,  ijtimoiy  va  ekologik  muammolarni  hal  etishda  zamonaviy menejment yondashuvlari, strategik boshqaruv, korporativ ijtimoiy mas’uliyat hamda xalqaro  hamkorlik  mexanizmlarining  roli  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  transmilliy kompaniyalar va xalqaro tashkilotlar faoliyatida barqarorlik tamoyillarini joriy etish orqali uzoq muddatli iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy farovonlikka erishish imkoniyatlari asoslab berilgan.