FARIDIDDIN ATTOR BADIIY MEROSIDA TASAVVUFIY G‘OYALAR - Abdulvahobov Orifjon Abdullo o’g’li; Qodirov M. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Farididdin  Attor  badiiy  merosida  tasavvufiy g‘oyalar tahlil qilinadi. Asarlarida ilohiy ishq, nafsni tarbiyalash, ma’rifat, fano va baqo tushunchalari  chuqur  badiiy  va  falsafiy  uslubda  ifodalangan.  Attorning  ramziy obrazlari  va  “Mantiq  ut-tayr”,  “Tazkirat  ul-avliyo”  kabi  asarlari  orqali  tasavvuf tafakkuri yoritiladi. Maqola tasavvufiy adabiyot va Sharq falsafasi o‘rganishda foydali bo‘lib, ilmiy manba sifatida xizmat qiladi.