QO‘CHQOR NORQOBIL IJODIDA AFGʻON URUSHI VA INSON RUHIYATI - Tursunova Aziza Murod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Mazkur  maqolada  o‘zbek  adabiyotida  Afgʻon  urushi mavzusining  badiiy  talqini  Qo‘chqor  Norqobil  ijodi  misolida  tahlil  qilinadi.  Adib asarlarida  urushning  jang  maydonidagi  manzaralaridan  tashqari,  uning  inson ruhiyatiga,  shaxs  taqdiriga  va  jamiyat  maʼnaviy  hayotiga  ko‘rsatgan  salbiy  taʼsiri yoritiladi.  Tadqiqotda  yozuvchining  urushga  bo‘lgan  munosabati,  psixologik  tasvir usullari hamda insonparvarlik gʻoyasining ifodalanishi ilmiy jihatdan tahlil etiladi.