VATAN HIMOYACHILARI-MARDLIK, FIDOYILIK SADOQAT TIMSOLI - Rakhmatov Saidumar Shukhrat ogʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada 14-yanvar — Vatan himoyachilari kunining tarixiy ahamiyati, O‘zbekiston  Respublikasi  Qurolli  Kuchlarining  jamiyat  hayotidagi  o‘rni,  harbiy xizmatchilarning  mardlik,  fidoyilik  va  vatanparvarlik  fazilatlari  yoritilgan. Shuningdek, yosh avlodni harbiy-vatanparvarlik ruhida tarbiyalash, yurt tinchligi va xalq osoyishtaligini ta’minlashda Vatan himoyachilarining beqiyos hissasi haqida fikr yuritilgan.